Fitnes studio BSS Rudnik

Member Area
TRX vadba
Fitnes studio BSS Rudnik - TRX vadba   ... vadba za vsakogar - revolucionarni trening, s katerim je poraba energije pri treningu za 20% do 30% višja kot pri enako trajajočem „klasičnem" treningu v fitnesu ...

TRX - Total Resistance eXericise lahko opišemo kot vadbo s popolno obremenitvijo: obremenitev med vadbo vadeči uravnava sam. Med vadbo na telo delujejo sile po celi kinetični verigi, aktivirane so vse mišične skupine, stabilizatorji trupa in proprioceptorji.

Vadba je kompleksna. Vse vaje z TRX-om delujejo na stabilizacijo telesa, mišično moč, mišično vzdržljivost, ravnotežje in eksplozivnost. Gibanje je naravno, predznanje ni potrebno, težavnost vadbe pa si določa vadeči s spremembo opore in naklona sam.

Vadba z TRX-om je vadba z lastno težo, zato je popolnoma varna. Težavnost ni odvisna od zunanjih obremenitev, ki povzročajo visoke sile oziroma navor na mišično-skeletni sistem in z tem zvišujejo možnost poškodb.

Vadba je funkcionalna, saj sile potekajo skozi celo telo. Pri večini osnovnih gibanj, vse sile vedno potekajo preko stabilizatorjev in v delo se vključuje veliko mišičnih skupin, ki sodelujejo v med-mišični koordinaciji.

Vadbo izvajamo v skupinah od tri do šest udeležencev ali pa individualno.

TRX je vadbeni pripomoček, ki so ga razvili v ameriški posebni vojaški enoti Navy Seals. Izdelan je bil iz "padalske gurtne" in karabinov.